Geen treinverkeer van en naar Hilversum vanwege werkzaamheden | SpoorPro.nl

2022-08-14 06:25:07 By : Ms. Jenny Shu

Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden er tussen maandag 8 en woensdag 10 augustus geen treinen van en naar Hilversum. Hieronder een overzicht van de verschillende werkzaamheden op en rondom het spoor in Hilversum.

Op zaterdag 6 augustus wordt de nieuwe Alexiatunnel geopend in Hilversum. Verkeersdeelnemers kunnen vanaf dan veilig onder het spoor door. Tegelijkertijd wordt de tijdelijke overweg op de Mussenstraat afgesloten en verwijderd. Het spoor wordt aangepast en hekwerken en geluidsschermen worden teruggeplaatst. De werkzaamheden duren tot maandagmiddag 8 augustus.

Op station Hilversum wordt er gewerkt aan het perron. Perron 1 wordt op juiste hoogte gebracht om een gelijkvloerse instap te realiseren. De werkzaamheden duren van maandag 8 tot en met woensdag 10 augustus.

Aan de Oude Amersfoortseweg wordt er op zondagnacht 7 augustus gestart met werkzaamheden. Ter hoogte van het Wandelpad maakt ProRail een overweg voor het busvervoer, wordt er gewerkt aan het spoor en wordt het beveiligingssysteem geüpdatet. Deze werkzaamheden zijn op donderochtend 11 augustus afgerond.

Op het traject Utrecht-Hilversum wordt de onbeveiligde overweg ter hoogte van de Maartensdijkseweg verwijderd. Het spoorkruisend deel van de onderdoorgang wordt aangelegd. Deze werkzaamheden duren van zaterdag 6 tot donderdag augustus.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meld je gratis aan en ontvang wekelijks het laatste nieuws direct per e-mail.